En inverter är smart att ha

En grej som är bra att ha, om du till exempel alltid vill kunna laddda mobilen var du än är, det är en inverter. Det kallas även för växelriktare, läs mer här om sådana. En inverter finns i olika storlekar och det går att ha en hemma, i bilen, i husvagnen meed mera. Den kallas ibland även för  omvandlare, converter och ibland även omformare. Med en sådan kan man få ström som passar till det man vill koppla in. Man omvandlar strömmen från ett bilbatteri till att bli samma sorts ström som kommer ur ett vägguttag. Om man då behöver sådan typ av ström när man är ute och campar och inte bor på en camping, så är det bra att ha just en inverter. 

Smart att köpa en inverter

Det är rätt så smart att ha en inverter eller växelriktare både med sig ut såväl som att ha en hemma också i fall det blir strömavbrott. För om så är fallet så kan du bara ta in bilbatteriet och koppla samman det med din inverter. Då får du en del ström till de allra viktigaste sakerna du kan ha behov av då det är strömlöst. Till exempelvis för att ladda upp din mobil! 

Det finns som sagt olika storlekar på inverters och du bör satsa på  en som fungerar med det du vill kunna använda den för, eller vad du ska kunna koppla in i den.

5 Apr 2021