Så här gör du för att få bättre täckning på mobilen

Vi har alla stått där med telefonen i handen och svurit högt när mobiltäckningen inte fungerar. avbrutna samtal, eller så går det inte att ringa över huvud taget. Att råka ut för det när man är uppe på ett fjäll, eller på en landsväg mitt ute i ingenstans, är inget konstigt kanske och inte heller något man brukar brusa upp för. Att ha dålig täckning på kontoret finns det däremot inga ursäkter för alls. Skulle ditt företag ha problem med mobiltäckningen så finns det enkla och bra lösningar. 

Perfekt lösning för små och medelstora företag

En av de lösningarna är en repeater för bra mobiltäckning. Men hur funkar det då? En mottagare fångar upp signalen utomhus och förstärker den innan den sedan skickas ut till ett internt antennsystem. Du behöver ingen extra antenn på taket eller någon mast, repeatern fångar signalen från de befintliga masterna som redan skickar ut mobilsignalerna. 

Det är en bra lösning om ditt företag har tjocka väggar, eller om lokalen befinner sig i ett område med svag signal. Repeater för mobiltäckning äger du helt själv efter installation och du bestämmer sedan på egen hand vilken operatör ni vill använda. Anläggningen är diskret och tar inte upp mer plats än ett modernt larmsystem. Fördelen med repeater är att du får lika bra täckning var du än befinner dig. Se till att mäta upp signalstyrkan innan installation så du får en optimal täckning med hjälp av de inre antennerna. 

20 Aug 2020