Kan man sluta röka med hjälp av en app?

Allt fler och fler som röker väljer idag att sluta. Varför man slutar beror på en stor mängd olika saker men oavsett varför just man väljer att lägga av spelar inte så stor roll. Det viktigaste av allt är att man har tagit ett beslut och tänker fullfölja. Det finns faktiskt ett flertal olika applikationer som du kan ladda hem för att underlätta din väg till ett rökfritt liv och vi tittar närmare på två av dem:

  • Fimpaaa! - Detta är en app som finansieras av FHI (Folkhälsoinstitutet) och är gratis att ladda ned och använda. Den finns tillgänglig för både Android och för iPhone och det bästa med den här appen är att du får meddelanden som peppar och stöttar dig. 
  • Rökfri - Denna appen utvecklas och sköts om av 1177 vårdguiden och har inga kopplingar till den kommersiella marknaden. Du får med den först och främst ett verktyg som hjälper dig trappa ned och sedan bra stöd för att helt sluta. Det bästa med den här appen är att du hela tiden ser hur mycket du sparat på att inte röka och hur din kropp har förändrats.

Andra hjälpmedel är också bra att ha

Det är givetvis inte helt lätt att sluta röka, därför ska man se till att man få de bästa möjliga förutsättningarna. Med hjälp av en modern e-cigg så kan du stilla ditt rökbehov när det är som värst utan att för den skull få i dig den farliga röken. Du kan skaffa en sådan, och massor av tillbehör, hos eqcigs.se. 

24 Jun 2017