Vadå fakturaköp, går det att göra i mobilen?

Betala räkningar det går ju fint att göra via mobilen nu för tiden. Men nu har jag läst om något som heter fakturaköp. Det är för företag, som säljer fakturor. Jag har inte koll på, än, om det finns att göra i mobilen, men med tanke på att man kan göra så mycket via just sin lur, så borde de inte vara problem. Man kan ju identifiera sig med sin mobil och bank id till exempel.

Vad är då fakturaköp?

Det finns idag många olika bolag som sysslar med så kallad factoring. Factoring är en form av finansieringsform för företag. Detta uttryck är egentligen ett gemensamt begrepp för fakturafinansiering. Bland annat så omfattar det fakturaköp eller fakturabelåning samt även bokföring eller fakturautskick och risktäckning.

Det är inte ovanligt att stora och små företag säljer fakturor. Genom att sälja fakturor så kan nämligen ett företag omgående förbättra sin likviditet och få pengar direkt.Det man bör komma ihåg är  att när du säljer en faktura till ett factoringbolag så vill även de tjäna på affären. Du bör därför noga syna avtalet och vad de erbjuder för procentsats.

Den stora fördelen med att sälja faktura är att du får kapital omgående in på ditt konto som kan användas till det du behöver i ditt företag.

Vilket bolag vänder man sig till?

Det finns många olika företag som sagt, så välj ett du känner dig trygg med och som har bra villkor på sina fakturaköp, samt tydliga avtal.

18 Dec 2017